Русия наложи санкции срещу 144 граждани на Естония, Латвия и Литва.

...
Русия наложи санкции срещу 144 граждани на Естония, Латвия и Литва.
Коментари Харесай

Русия санкционира 144 политици и общественици от балтийските държави

Русия наложи наказания против 144 граждани на Естония, Латвия и Литва. Това оповестиха от Руското външно министерство, представени от " Интерфакс ".

Според Москва, в листата са включени най-враждебните към Руската федерация министри, депутати от Народното събрание, общественици и публицисти от балтийските страни.

" Тази стъпка беше подхваната като отговор на дейното лобиране от страна на балтийските страни за наказания и други ограничения против Русия, интервенция във вътрешните ни работи, подклаждане на русофобски настроения ", се споделя в изказването, чийто текст е оповестен на уеб страницата на Руското външно министерство.

Според изказването, глобените са забъркани във варварската акция, стартирана от управляващите на тези страни за всеобщо разрушение на монументи на руските войници-освободители. 

Целта им е гонене на рускоезично население, пренаписване на историята, възхваляване на нацизма и продължаващата ескалация на украинския спор и помпане на режима в Киев с оръжия, твърди още Москва.

Припомняме, че след началото на войната в Украйна, батийските страни осъдиха съветските дейности, поддържаха Украйна за военна помощ и в това време приканиха НАТО за протекция. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР